KaagbrugKaagbrug

Kaagbrug

We gaan de Kaagbrug volledig vervangen. Om de hinder zoveel mogelijk voor u te beperken, doen we dat in delen. Dit betekent dat we een deel van de nieuwe brug bouwen naast de huidige brug terwijl deze nog in gebruik is.

De nieuwe Kaagbrug komt deels naast de huidige brug te liggen, dit betekent dat de nieuwe brug ongeveer 20 meter richting de naastgelegen spoorbrug van ProRail komt te liggen. Is de bouw van de eerste helft van de nieuwe brug gereed? Dan nemen we deze direct in gebruik en sluiten we vervolgens de huidige brug af om op deze locatie de tweede helft van de nieuwe brug te bouwen. Zo kan het verkeer op de A44 tijdens de werkzaamheden door blijven rijden en blijft het fietspad op de Kaagbrug beschikbaar.

De scheepvaart zal bij de werkzaamheden aan de Kaagbrug het meest hinder ondervinden. Tijdens een periode van zes maanden kan de Kaagbrug niet bediend worden, dit betekent dat de brugklep in deze periode niet geopend kan worden en enkel onder het vaste gedeelte van de brug door gevaren kan worden. Ook de recreatievaart ondervindt hier hinder van. We proberen dit zoveel mogelijk in de winter te plannen om de hinder te minimaliseren; toch zullen we ook in de zomer moeten werken. Hierbij valt te denken aan af en toe een volledige weekafsluiting van de vaarweg

Benieuwd wat voor u de beste alternatieve route is als we hier aan het werk zijn? U vindt meer informatie op de pagina ‘Hinder’. 

Afbeelding links: Omleidingsroutes in de hinderweekenden tijdens afsluiting van de A44. Afbeeldingen rechts: Omleidingsroutes tijdens lokale afsluitingen in de hele bouwperiode van de Kaagbrug.

 

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom dit project? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven

 

 

 

 

 

Cookie-instellingen